Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΓΟΥΡΝΙΩΝ.

πηγή

Φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Γουρνιών, στην Κρήτη.


Λεπτομέρεια από την Θαυματουργή εικόνα της 
Παναγίας Φανερωμένης των Γουρνιών
Σύμφωνα με την παράδοση μέσα στο σπηλαιώδη ναό του Καθολικού της Μονής φανερώθηκε η εικόνα της Θεοτόκου σε κάποιο βοσκό γι΄ αυτό και το Μοναστήρι ονομάστηκε Παναγία Φανερωμένη.

Αυτός ο βοσκός έχανε καθημερινά τον οδηγό (το μπροστάρη) του κοπαδιού του τις ώρες του μεσημεριού και μια μέρα αποφάσισε να αφήσει το κοπάδι και να παρατηρήσει το κριάρι, που πήγε σε ένα απόρρωγο βράχο από τον οποίο έρεε λίγο νερό και έπινε.

Πλησίασε και βρήκε εκεί την εικόνα της Θεοτόκου, την πήρε μαζί του, την έβαλε μέσα στο σακίδιο του με σκοπό να τη φέρει στη στάνη, αλλά η εικόνα εξαφανίστηκε.

Την επόμενη μέρα ο βοσκός ήλθε πάλι στο ίδιο μέρος και βρήκε την εικόνα αλλά αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, μέχρι που ο βοσκός βεβαιώθηκε ότι η εικόνα επέστρεφε πάντα στο σημείο που βρέθηκε, για αυτό και την άφησε στη θέση της, όπου σιγά - σιγά κτίστηκε η Μονή της Παναγίας Φανερωμένης περίπου τον 16ο αιώνα.

Η ίδια αυτή η εικόνα κατά περιόδους, ιδιαίτερα τον δεκαπενταύγουστο αλλά και τις άλλες θεομητορικές εορτές, επανεμφανίζεται στους πιστούς και κατά μυστηριώδη τρόπο και πάλι χάνεται.

Οι αναφορές θαυμάτων που έχει επιτελέσει είναι αμέτρητες ειδικά για τεκνοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου